Ga naar hoofdinhoud
Diensten

Huur & lease

Huur & lease

Flexibel zijn met de inzet van uw heftrucks? Huur of lease uw intern transportmaterieel!

Wilt u flexibel zijn met de inzet van uw heftrucks? Bijvoorbeeld huren tijdens seizoenspieken of bij schade aan uw eigen materieel. Of juist leasen voor een langere periode met optie tot koop? Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting biedt u de best passende oplossing. En het mooie is: we leveren direct uit voorraad.

Al onze trucks zijn verzekerd en worden geleverd met een VA-keurcertificaat en een onderhoudsbeurt. Voor onderhoud of een storing staan onze VCA gecertificeerde monteurs voor u klaar. De kosten nemen wij voor onze rekening. We bieden u optimale continuïteit van uw intern transport. Standaard waar het kan, maatwerk waar gewenst.

 

Waarom huren of leasen bij Wiersma?
Een heftruck huren of leasen is aan te raden wanneer u bijvoorbeeld kapitaal nodig heeft voor andere investeringen, geen eigenaar van de heftruck wilt zijn of wanneer u de kosten grotendeels ten laste van uw winst- en verliesrekening wilt laten komen.

Door uw intern transport (tijdelijk) te huren, heeft u geen last van overcapaciteit. U huurt, wanneer het nodig is. Onze huurtrucks worden, indien gewenst, geleverd binnen 24 uur! Wilt u liever een heftruck leasen? Goed idee! Dit is namelijk geen directe investering, maar zo betaald u een vast bedrag per maand mét optie tot koop. Onze huur -en leasetrucks zijn variabel inzetbaar voor dagen, weken, maanden of zelfs jaren. Altijd met de mogelijkheid tot omwisselen van type of soort truck.

 

Huren
Bij het huren van een heftruck heeft u geen eigendom van de heftruck en verschijnt deze niet op uw balanspost. De huurkosten, inclusief onderhoud, kunt u direct ten laste brengen van uw winst- en verliesrekening. De verhurende partij, Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting in dit geval, is verantwoordelijk voor alle risico’s, service en onderhoud van de heftruck. Na afloop van de huurperiode heeft u de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen, de huurperiode te verlengen of de heftruck te kopen voor de dan geldende marktwaarde.

 

Voordelen van huren:

 • Liquiditeit: geen overcapaciteit, maar huren wanneer nodig.
 • Flexibiliteit: mogelijkheid tot omwisselen van type of soort truck.
 • Snelheid: direct uit voorraad leverbaar.
 • Variabele huurperiode.
Heftruck in magazijn

Leasen
Wanneer u op zoek bent naar een heftruck, zijn er verschillende leasevormen waaruit u kunt kiezen. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden uitgelegd, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Operational lease
Wanneer u kiest voor operational lease, bent u geen eigenaar van de heftruck en verschijnt deze niet op uw balanspost. De maandelijkse kosten voor de lease en service komen direct ten laste van uw resultaat. De leaseovereenkomst wordt afgesloten met een leasemaatschappij en alle risico’s zijn voor de leasemaatschappij. Het bedrijf dat de heftruck levert, verzorgt de service en onderhoud. Na afloop van de leaseperiode heeft u verschillende opties, namelijk beëindiging van de overeenkomst, teruggave van de heftruck aan de leasemaatschappij, een nieuwe overeenkomst afsluiten of de heftruck kopen tegen een vooraf vastgestelde restwaarde.

 

Financial lease
Bij financial lease bent u wel de eigenaar van de heftruck en verschijnt deze op uw balanspost. U betaalt de volledige waarde van de heftruck plus rente in termijnen en de leaseovereenkomst wordt afgesloten met een leasemaatschappij. Na afloop van de leaseperiode bent u eigenaar van de heftruck en heeft u de mogelijkheid om deze verder te gebruiken, in te ruilen of te verkopen.

 

Voordelen van leasen:

 • Liquiditeit: geen directe investering, vast bedrag per maand.
 • Optie tot koop: contract met mogelijkheid tot aanschaf na contractduur.
 • Maatwerk: behoefte en wensen staan centraal. Ook in contracten.

 

Alle voordelen van het huren of leasen van intern transport op een rij:

 • Het biedt groeimogelijkheden zonder grote investeringen te hoeven doen.
 • Het onderhoud kan opgenomen worden in de verhuurovereenkomst, wat de variabele kosten spreidt en resulteert in kleinere periodieke vaste kostenposten.
 • De verhuurmogelijkheden bieden extra flexibiliteit voor bedrijfsvoering, met de mogelijkheid om snel en tijdelijk de omvang en samenstelling van de vloot intern transportmaterieel te wijzigen.
 • De aangeboden financieringsvormen, inclusief operational lease, financial lease, en huur, bieden passende oplossingen voor elk bedrijfssituatie.
 • Het landelijk dealernetwerk van Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting biedt een groot aanbod van heftruckmodellen die direct beschikbaar zijn voor verhuur.
 • Geen grote investeringen, maar vaste huurkosten inclusief onderhoud, wat de nieuwste technologie en een netwerk van deskundige monteurs omvat.
Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!

  © 2023 Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting, alle rechten voorbehouden.

  Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Creatie: REAL Concepts