Ga naar hoofdinhoud
Diensten

Opleidingen

Opleidingen

Vakbekwame heftruckchauffeurs? Volg de erkende hef- en reachtruckopleidingen van Wiersma! Veilig en verantwoord.

Wilt u ook vakbekwame chauffeurs in dienst die helemaal up-to-date zijn qua kennis, vaardigheden en veiligheid over het gebruik van hef- en reachtrucks? En wilt u voldoen aan de Arbowet ? Ga dan voor een erkende opleiding van Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting. De opleidingen worden gegeven door onze in-house opleidingsexperts.

 

In de trainingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het besturen en beheersen van een hef- of reachtruck. Zowel op theoretisch gebied als in de praktijk worden alle benodigde kennis en vaardigheden bijgebracht. Daarnaast richt onze trainingen zich ook op het beschermen en behouden van de veiligheid in uw magazijn. Op een praktijkgerichte wijze worden de veiligheidsrisico’s die in het magazijn kunnen ontstaan behandeld. De trainingen zijn uitermate geschikt voor beginnende onervaren professionals. Om de kennis van iedere deelnemer te toetsen wordt aan het einde van de opleiding een examen gegeven. Deze moet succesvol worden voltooid, waarna deze kan meetellen voor de Code 95 voor beroepschauffeurs.

 

De inhoud van de hef- reachtrucktrainingen beslaan uit de volgende onderdelen:

 • De benodigde vakkennis.
 • Veiligheid volgens de Arbowet.
 • Het besturen en beheersen van de hef- en/of reachtruck.
 • Stapelen bij pallet- en inrijstellingen.
 • Laden en lossen van goederen, containers en trailers.
 • Onderhoud van de heftruck (accu en motor).
 • Bewustwording van gevaren en risico’s in de direct werkomgeving.

 

Trainingslocaties
Wij verzorgen trainingen op één van onze trainingslocaties (Tiel en Soest) en indien gewenst komen wij naar u toe voor een incompany training. Bij een incompany training heeft u als voordeel dat u zelf geen reistijd kwijt bent én u werkt met uw eigen materieel in een vertrouwde omgeving.

 

Zo’n training op locatie is mogelijk vanaf twee medewerkers. De training wordt vaak met een groep chauffeurs gedaan die vergelijkbare werkzaamheden uitvoeren. Is er echter een speciale truck in bedrijf die slecht door één medewerker bediend wordt? Dan is een 1-op-1 training mogelijk.

 

Interesse in een training? Wij hebben onze eigen opleiders in dienst, waardoor we direct kunnen schakelen. Neem contact met ons op voor het actuele programma, planning en de kosten van de heftruckopleiding en reachtruckopleiding.

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!

  © 2023 Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting, alle rechten voorbehouden.

  Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Creatie: REAL Concepts