Ga naar hoofdinhoud

Palletstellingen

Een efficiënte manier van opslag

Palletstelling

Een efficiënte manier voor de opslag van uw pallets. De mogelijkheden en configuraties zijn divers en worden in eigen huis getekend. Palletstellingen zijn er in verschillende soorten en maten. Wij kunnen adviseren over de meest geschikte stelling voor uw magazijn en goederen.

De voordelen van een palletstelling

Een palletstelling zorgt ervoor dat uw pallets goed georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk zijn. Met behulp van palletstellingen kunt u de pallets op een gestructureerde en overzichtelijke manier opslaan, waardoor u tijd bespaart bij het zoeken naar specifieke pallets. Dit verhoogt de efficiëntie van uw operations en minimaliseert logistieke problemen.

Palletstellingen voor grote en kleine pallets

Wij leveren palletstellingen in verschillende soorten en maten. En met uiteenlopende draagvermogens. Deze zijn geschikt voor de opslag van grote en kleine pallets, containers en bakken. Wij denken graag mee over de beste oplossingen, zodat u uw beschikbare ruimte optimaal benut.

De flexibiliteit van palletstellingen

Een ander belangrijk voordeel van palletstellingen en verrijdbare palletstellingen is hun flexibiliteit. Deze systemen kunnen worden aangepast en kunnen eenvoudig worden uitgebreid of aangepast wanneer uw opslagvereisten veranderen. Wilt u een kleine hoeveelheid pallets opslaan of heeft u een groot magazijn met duizenden pallets? Onze palletstellingen kunnen worden aangepast aan uw situatie.

Bovendien bieden palletstellingen ook de mogelijkheid om verschillende soorten goederen op te slaan: dozen, bakken of andere producten, een palletstelling kan ingezet worden voor uiteenlopende goederen. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor verschillende industrieën en bedrijven.

Is een palletstelling altijd de beste optie?

Hoewel palletstellingen veel voordelen bieden, is het belangrijk om te onthouden dat ze niet altijd de beste oplossing zijn voor elke situatie. Als u regelmatig toegang nodig heeft tot individuele pallets of als u werkt met seizoensgebonden goederen die vaak worden gewijzigd, kan een andere opslagoplossing zoals een archiefstelling of een draagarmstelling meer geschikt zijn.

Bovendien moeten palletstellingen worden geïnstalleerd door professionals en moeten ze periodiek worden gecontroleerd op veiligheid en stabiliteit. Als u niet over de nodige middelen of expertise beschikt, kan het moeilijk zijn om palletstellingen correct te installeren en te onderhouden. Overigens helpen wij u hierbij graag, onze professionals staan voor u klaar om te helpen bij de inrichting van uw magazijn.

Hoeveel gewicht kan een palletstelling dragen?

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een palletstelling is het bepalen van het gewicht dat het kan dragen. Het is essentieel om te weten welk type en ontwerp van de stelling geschikt is. Elke palletstelling heeft specifieke specificaties die aangeven hoeveel gewicht het kan dragen. Deze specificaties worden meestal geleverd door de fabrikant en moeten strikt worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de stelling veilig wordt gebruikt. Het is cruciaal om deze specificaties te raadplegen voordat u een palletstelling aanschaft of belast.

Flexibele en veilige opslag van pallets

Onze palletstellingen bestaan uit frames en horizontaal verstelbare liggerpalen, geheel naar uw wens. Bijvoorbeeld met extra veiligheidsaccessoires. En afgestemd op uw bedrijfsvoering. Orderpicken, heftrucks, laadeenheden en omloopsnelheid, we houden rekening met alle factoren die invloed hebben op de inrichting van uw opslagruimte. Palletstellingen zijn ideaal voor een veilige en overzichtelijke opslag. Deze stellingen zijn namelijk inzetbaar volgens de FIFO-methode (First In First Out). Zo is iedere pallet direct bereikbaar.

Type en ontwerp van de palletstelling

Het type en ontwerp van de palletstelling hebben ook invloed op de hoeveelheid gewicht die het kan dragen. Er zijn verschillende soorten palletstellingen beschikbaar, zoals enkelzijdige stellingen, dubbelzijdige stellingen en doorrolstellingen. Elk type heeft zijn eigen specificaties voor maximale belasting en draagvermogen.

Bij het selecteren van een palletstelling moet u rekening houden met het soort lading dat u wilt opslaan. Zware goederen vereisen bijvoorbeeld palletstellingen met een hoger draagvermogen. Naast de algemene specificaties van de fabrikant is het ook belangrijk om te weten wat de maximale belasting per niveau is. Dit verwijst naar het maximale gewicht dat elk individueel niveau van de palletstelling kan dragen. Het is van vitaal belang om rekening te houden met deze specificatie, omdat overtreding hiervan kan leiden tot instabiliteit en onveilige situaties.

U kunt ons gerust inschakelen als u vragen heeft over de correcte invulling van uw magazijn.

Voor de opslag van

  • Gepalletiseerde goederen
  • Containers
  • Bakken

Palletstellingen zijn leverbaar met diverse opties, zoals dieptedragers, gaaslegborden en doorvalbeveiliging waar nodig. Stalen of kunststof aanrijdbescherming voor stijlen of kopse kanten voorkomt beschadigingen aan uw stellingen. Neem contact op voor meer informatie of een offerteaanvraag.

© 2023 Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting, alle rechten voorbehouden.

Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Creatie: REAL Concepts