Ga naar hoofdinhoud
Reachtrucks

Ergonomisch ontworpen met optimale wendbaarheid

Reachtrucks zijn de beste oplossing voor hoge magazijnen met smalle gangpaden!

Een reachtruck is de perfecte oplossing om producten te verplaatsen in een stelling magazijn. Hij lijkt op een heftruck, alleen heeft deze een hogere mast en is compacter qua bouw. Deze trucks hebben zelfs op hoge hefhoogtes nog een groot restdraagvermogen. Onze reachtrucks zijn met verschillende veiligheidsopties uit te rusten, die medewerkers, goederen en het magazijn beschermen tegen schade. Voor iedere inzet hebben wij de juiste variant. Ontdek nu of deze truck de perfecte match is voor uw bedrijf!

Daarom een reachtruck

Waarom een reachtruck aanschaffen?
Deze trucks zijn onmisbaar in verschillende industrieën. Ze hebben talloze toepassingen, zoals het verplaatsen en opslaan van goederen in magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor gebruik in de voedings-, farmaceutische- en detailhandelsindustrieën.

Deze trucks worden vaak ingezet in magazijnen om pallets te verplaatsen en op te slaan. Door hun compacte formaat kan de reach truck gemakkelijk manoeuvreren in smalle gangpaden. Ze zijn ook uitgerust met lange vorken die kunnen uitschuiven, waardoor ze pallets op grote hoogtes kunnen plaatsen.

Ook in distributiecentra spelen reachtrucks een essentiële rol. Onder andere bij het laden en lossen van vrachtwagens. In productiefaciliteiten kunnen reachtrucks helpen bij het verplaatsen van grondstoffen naar productielijnen en het wegwerken van afgewerkte producten. Dankzij hun compacte formaat kunnen deze trucks vaak zelfs binnen productielijnen opereren. Nog een voordeel, ze zijn zeer zuinig door de speciale ECO-eLo energie-efficiëntie modus.

Ons aanbod

Wilt u uw productiviteit verhogen en uw chauffeurs veilig, ergonomisch en energiezuinig laten werken? Kies dan voor een van de reachtrucks uit het aanbod van Wiersma heftrucks & magazijninrichting. Voor elke toepassing hebben wij een reachtruck! U heeft de keuze uit modellen met capaciteiten van 1400 kg tot 2500 kg en hefhoogten tot 12,5 meter. Ook zijn er verschillende chassis waaruit u kunt kiezen. Ons aanbod bestaat uit verschillende betrouwbare merken, waaronder Yale. Door de hogere rij-, hef- en daalsnelheden, de unieke ergonomische bediening en verbeterd zicht op reachtrucks, verhoogt u uw productiviteit. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Verschil tussen reachtruck en heftruck
Het belangrijkste verschil tussen een reachtruck kopen en een heftruck kopen is de compactheid van de reachtruck en de hogere mast. Een reach variant neemt minder ruimte in beslag dan een standaard heftruck en kan daardoor gebruikt worden in smalle gangpaden. Daarnaast heeft een reach truck een hogere mast waardoor het mogelijk is om goederen op grote hoogtes te tillen. Dit maakt ze ideaal voor magazijnen met beperkte ruimte.

Daarnaast hebben deze trucks een indrukwekkend restdraagvermogen, zelfs op grote hoogtes. Dit betekent dat ze in staat zijn om zware goederen veilig en efficiënt te tillen, zonder het risico op beschadiging. Dit draagt bij aan een soepel logistiek proces.

Kiezen van de juiste reachtruck

Bij het kiezen van de juiste reachtruck is het van belang om rekening te houden met een aantal factoren: zo is het zaak om de lay-out van uw magazijn te analyseren om te bepalen welk type reachtruck het beste past bij de beschikbare ruimte. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor soort goederen u wilt vervoeren en hoeveel capaciteit u nodig heeft. Een van onze professionele adviseurs kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Veiligheidsopties
De veiligheid van medewerkers, goederen en het magazijn zelf is natuurlijk van groot belang bij magazijnbeheer. Gelukkig zijn er verschillende veiligheidsopties beschikbaar voor reachtrucks, orderpicktrucks en stapelaars. Denk hierbij aan sensoren die waarschuwen wanneer de truck te dicht bij een obstakel komt, of aan automatische snelheidsbeperkingen bij bochten en hellingen.

Door gebruik te maken van deze veiligheidsopties kunnen ongevallen en schade voorkomen worden. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat uw truck is uitgerust met de juiste veiligheidsmaatregelen.

Eenvoudig in onderhoud

Ze zijn betrouwbaar en productief, daardoor zijn ze eenvoudig en goedkoop in onderhoud. Om bij te kunnen dragen aan de maximale inzet van uw reachtrucks raden wij periodiek onderhoud aan. Door het combineren van een periodiek onderhoud met een VA-keuring heeft u aan één aanspreekpunt voldoende, dat is wel zo efficiënt. Na het nodige onderhoud én de keuring bent u verzekerd van een deskundig en eerlijk beoordeelde machine met bijbehorend advies door een van onze gecertificeerde en onafhankelijke keurmeesters. Heeft u een storing of defect? Bel ons op! Ons omvangrijke onderdelenmagazijn stelt ons in staat snel te reageren bij defecten en storingen, zodat u snel weer aan het werk kan.

Het is belangrijk om deze trucks regelmatig te onderhouden om optimale prestaties te garanderen. Meer informatie over het onderhouden van uw trucks? Wij helpen u graag!

Ontzorgen van A tot Z

Huur/lease
Wilt u uw truck op een flexibele manier gebruiken? Denk aan het huren tijdens drukke seizoenen of wanneer uw eigen apparatuur beschadigd is. Overweegt u om te leasen voor een langere termijn met de mogelijkheid tot aankoop? Bij Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting vinden we de oplossing die het beste bij u past. Pluspunt: we hebben directe levering vanuit onze voorraad. Onze huur- en leasevoertuigen zijn flexibel in te zetten, of het nu voor een paar dagen, weken, maanden of zelfs jaren is. En u kunt altijd switchen tussen verschillende modellen of types.

Door tijdelijk een truck te huren, voorkomt u dat u te veel capaciteit heeft. U huurt alleen als het nodig is. En als u wilt, kunnen we binnen 24 uur een huurtruck leveren! Overweegt u om een truck te leasen? Dat is een slimme keuze! U doet geen directe grote uitgave, maar betaalt een vast maandelijks bedrag met de optie om later te kopen.  Meer weten over deze vorm van financiering?

Reachtruck certificaat
Wist u dat, volgens de Arbowet en verzekeraars, het verplicht is om al uw heftruckbestuurders te voorzien van de juiste veiligheidsinstructies? Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting verzorgt basisopleidingen en nascholingen voor reachtruckchauffeurs.

Jaarlijks helpen we cursisten bij het vergroten van hun vakkennis en het verkrijgen van de juiste diploma’s. Tijdens een opleiding komen onder andere ‘Veilig werken in het magazijn’, truckinspectie en bediening van de truck aan bod. Alle onderwerpen die uw chauffeurs veilig leren werken met een truck.

Wij verzorgen trainingen op één van onze trainingslocaties (Tiel en Soest) en in dienst gewenst komen wij naar u toe voor een in company training. Bij een in company training heeft u als voordeel dat u zelf geen reistijd kwijt bent én u werkt met uw eigen materieel in een vertrouwde omgeving.

We bieden ook trainingen aan voor één medewerker! De training wordt echter vaak met een groep chauffeurs gedaan die vergelijkbare werkzaamheden uitvoeren. Is er echter een speciale truck in bedrijf die slechts door één medewerker bediend wordt? Dan is een 1-op-1 training mogelijk. Neem contact op

© 2023 Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting, alle rechten voorbehouden.

Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Creatie: REAL Concepts