Ga naar hoofdinhoud

NIEUWE LADERS MET INTERNE BLUSINSTALLATIE VOOR VAN HOUWELINGEN

NIEUWE LADERS MET INTERNE BLUSINSTALLATIE VOOR VAN HOUWELINGEN

Zoals bij veel bedrijven het geval is moet de opstalverzekering ieder jaar herzien worden. De regels voor wat betreft brandgevaar worden aangescherpt. Daarnaast is iedere ondernemer verplicht om te onderzoeken wat er verbetert kan worden om de CO2-footprint te verlagen.

Zo ook bij onze klant, Van Houwelingen Hout BV, met vestigingen in Naarden, Soest en Zeist. Tom van der Vorst, Financieel directeur bij Van Houwelingen Hout, belde naar ons met het verzoek om zijn laadapparatuur voor het intern transport onder de loep te nemen. De verzekering had namelijk geconstateerd dat hier mogelijk brandgevaar kon ontstaan.

Na onderzoek ter plaatse hebben wij het advies uitgebracht om de laders te vervangen voor modernere hoogfrequent laders met een interne blusinstallatie. Op het moment dat er brand uitbreekt in de lader zorgt een lont ervoor dat de poederblusser zijn werk doet en met een kleine explosie de zuurstof aan de brandhaard onttrekt. Op deze manier is de brand direct geblust!

Voordelen moderne hoogfrequent laders

Een bijkomend voordeel van de modernere HF-lader is dat deze op vele vlakken voordeliger is. De lader verbruikt minder energie, minder water en heeft hiermee een lagere CO2-footprint. Vanwege het feit dat de vergelijking met de huidige laders gebaseerd is op data die door de Zwei (Duitse Branche organisatie) is vastgelegd, mag de klant deze data gebruiken als bewijs van de CO2-verlaging.

De rapportage die wij maken voor de klant zorgt voor inzicht en dossiervorming voor energie en milieu vraagstukken waar klanten steeds vaker mee te maken krijgen.

Enkele kerncijfers betreffende de besparingen die gerealiseerd worden na de overstap op de hoogfrequent laders met interne blusinstallatie:

Waterbesparing over 5 jaar:                                     € 3.340

Vulkosten besparing over 5 jaar                              € 5.654

Accukosten besparing over 5 jaar                           € 20.721

Emissie besparing gemeten in kilogram CO2         103.047

Van Houwelingen aan het woord

Tom van der Vorst: “Bij Van Houwelingen zijn we constant bezig om zaken te verbeteren en te optimaliseren. Veiligheid en milieu zijn daarbij belangrijke aspecten. Het thema laders stond al langere tijd op mijn agenda. Wiersma Heftrucks & Magazijninrichting denkt altijd goed mee met alles wat te maken heeft met intern transport en/of magazijninrichting. Belangrijke punten voor Van Houwelingen waren:

Brandveiligheid, veiligheid van de werknemers, energiebesparing en CO2-besparing. De geboden oplossing voldoet op alle punten. Een bijkomend extraatje is dat de investering in aanmerking komt voor de EIA (Energie Investerings Aftrek) waardoor de fiscus een beetje mee betaalt.

  • Van Houwelingen Hout is met drie vestigingen al meer dan 90 jaar specialist in hout en bouwmaterialen.
  • Ze zijn een allesomvattend totaalpakket voor bouwend Nederland.

Ze streven ernaar om de complete one-stop-shop te zijn voor hun klanten.

Bent u benieuwd wat wij kunnen doen voor uw bedrijf?

Back To Top